W upały większości z nas nie chce się piec. Ale jeżeli mamy ochotę na coś słodkiego, warto zrobić ten deser. Robi się go bardzo szybki i jest bardzo dobry.
Składniki
- 2 opakowania ciasteczek Petit Berry
- 4 nektarynki
- jabłka prażone z brzoskwiniami Reypol
- 250 g serka mascarpone
- 150 ml śmietanki 30%
- skórka z limonki
- płatki migdałów
Ciasteczka Petit Berry pokruszyć i włożyć na dno szklanek.
Nektarynki obrać i zmiksować na mus, wyłożyć na ciastka.
Na nektarynki wkładać po czubatej łyżce prażonych jabłek.
Serek mascarpone zmiksować ze śmietanką i dodać skórkę z limonki i włożyć na jabłka.
Wierzch posypać migdałami.
Podawać od razu lub schłodzić w lodówce.
a po cóż więcej? wymyślania, błądzenia i grzebania? trzeba cieszyć się słońcem!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam.
Wydaje się być prosty w przygotowaniu, a do tego bardzo smakowity :)
OdpowiedzUsuń