środa, 10 lipca 2013

Muffinki z białą czekoladą, migdałami i limonką



Kolejna propozycja na muffinki, wyszły mega dobre:). Tak dobrych dawno nie jadłam, na pewno nie raz je zrobię:).



Składniki
- 300 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 120 g cukru pudru
- 200 g białej czekolady
- 50 migdały mielone BackMit
- 2 jajka
- 370 ml mleka
- skórka i sok z limonki
- 160 ml oleju
- płatki migdałowe dla ozdoby Kresto


Wszystkie suche składniki wraz z czekoladą mieszamy w jednej misce. Czekoladę należy pokroić na mniejsze części.
W drugiej misce wymieszać jajka, mleko skórkę i sok z limonki oraz olej.
Wlać mokre składniki do suchych i wymieszać.
Przełożyć do papilotek do 3/4 wysokości o ozdobić płatkami migdałowymi.
Piec w 200 stopniach około 20 - 25 minut.






< /a>

2 komentarze:

  1. Już dawno przekonałam się o tym, że muffinki i migdały bardzo się lubią, ale na limonkę bym nie wpadła, pychotka :)

    Dziękuję za zgłoszenie do akcji!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Limonka jest super:), świetnie się spasowała:)

      Usuń