niedziela, 28 lipca 2013

Makaron w sosie śmietanowym z szynką i papryką




Kolejna propozycja na szybki i zarazem smaczny obiad w pół godziny. Przepis ten znalazłam na blogu Uwielbiam Gotować.


Składniki
- Makaron świderki z mąki z pełnego przemiału Makaron Czaniecki
- czerwona papryka
- 100 g szynki
- 1 łyżka oliwy
- 200 ml śmietany 30%
- 100 g sera żółtego
- sól
- pieprz


Makaron ugotować według wskazań na opakowaniu.
Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć. Paprykę pokroić w kostkę i dodać do szynki. Wszystko smażyć przez chwilkę. Później wlać śmietanę, dodać starty na tarce ser i mieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz