W sezonie truskawkowym deser ten bił u mnie rekordy popularności więc postanowiłam zrobić go z jagodami. Też wyszedł bardzo bardzo dobry:), nie za słodki w sam raz na upały.
Składniki
- 200 g jagód
- 250 g serka mascarpone
- 2 jajka
- migdały Kresto
Jagody zmiksować w blenderze.
Żółtka od jajek zmiksować z serkiem mascarpone i łyżką cukru.
Białka ubić na sztywno i dodać do masy serowo - jajecznej i wymieszać.
Do szklanek lub pucharków układać warstwami jagody i masa serowo - jajeczna. Na samej górze powinna znajdować się masa serowo - jajeczna. Wierzch ozdobić jagodami i migdałami.
Bardzo dobry przepis. Miałam w domu mascarpone i nie wiedziałam co z nim zrobić. Najlepsze jest to, że całość zrobiłam podczas reklamy w jednym z moich programów :D
OdpowiedzUsuńDziękuję, cieszę się, że smakował. A faktycznie robi się ekspresowo:)
Usuń