poniedziałek, 18 marca 2013

Surówka z pora selera i marchewki



Ostatnio dość często robię surówki, dawniej mi się to nie zdarzało. A przecież są takie dobre a przede wszystkim zdrowe i szybko się je robi.


Składniki
- por
- pół selera
- 1 marchewka
- 2  łyżki oleju słonecznikowy Zielony Nurt
-3 łyżki jogurtu naturalnego
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta cukru


Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Następnie ścieramy na tarce warzywa, lub korzystamy z robota kuchennego. Gdy już warzywa są starte to doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy po czym dodajemy jogurt i olej.



4 komentarze:

  1. Proste zawsze najsmaczniejsze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Srobiłem tą surówkę do kurczaka w panierce, żona powiedziałe - rewelacja.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smakowita surówka ! Ja nie mając selera- korzenia ,użyłam starte łodygi selera naciowego .Dziękuję za przepis :-)

    OdpowiedzUsuń