sobota, 16 marca 2013

Makaron z sosem pieczarkowym z parówkami



Dziś proste i szybkie danie z makaronem, dla osób lubiących pieczarki.


Składniki
- 0,5 kg pieczarek
- 4 parówki
- cebula
- śmietanka 18% - około pól kartonika
- sól
- pieprz
- makaron spaghetii Czaniecki

Cebulę obrać i pokroić w kostkę po czym wrzucić na rozgrzany olej i chwilkę smażyć. Po chwili dodać obrane i pokrojone w plasterki pieczarki - smażyć do miękkości i do odparowania wody, mi zajęło to około 15 minut. W osobnym rondelku podsmażyć parówkę pokrojoną na mniejsze części. Usmażone parówki dodać do pieczarek. Następnie dodać śmietankę chwilę zagotować aż zgęstnieje. Makaron ugotować według wskazań na opakowaniu.

2 komentarze:

  1. lubię takie proste i szybkie dania. Idealne na brak czasu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Już nie pamiętam, kiedy ostatnio jadłam pieczarki. ;)

    OdpowiedzUsuń