Już tak dawno nie robiłam gulaszu, że nawet nie wiem kiedy to było. Bardzo go lubię podanego właśnie z pyzami. Niestety pyzy nie mojej roboty tylko kupne.
Składniki
- 300 g łopatki bez kości
- 200 g schabu
- cebula
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- olej do smażenia
- kostka rosołowa do podlania
- soser
- koncentrat pomidorowy
Łopatkę i schab umyć po czum pokroić w większą kostkę. W garnku podsmażyć cebulkę. Mięso przyprawić solą i papryką i pieprzem. Dorzucić do cebulki i smażyć około 30 minut. Po tym czasie zalać kostką rosołową i dusić pod przykryciem około godziny. Po godzinie dodać soser aby sos nam zgęstniał i 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Podawać z pyzami lub ziemniakami, jak ktoś lubi to nawet z kaszą:).
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńFajny i prosty przepis :) wyszedł pyszny :)
OdpowiedzUsuńFajny i prosty przepis :) wyszedł pyszny :)
OdpowiedzUsuń