Jakiś czas temu z firmy Skworcu otrzymałam syrop klonowy. Jeszcze nigdy go nie używałam, a już mi zasmakował. Jest bardzo słodki, bardziej lejący niż miód. Ogólnie bardzo bardzo dobry. Przepis ten znalazłam gdzieś w internecie, nie mogę sobie przypomnieć gdzie:/.
Składniki
- 3 jajka
- szklanka maślanki
- 2 łyżki oleju
- 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżki cukru
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- sok i skórka z jednej cytryny
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- szczypta soli
- syrop klonowy Skworcu
W jednej misce lekko ubijamy jajka, dodajemy maślankę, olej, sok z cytryny.
W drugiej misce mieszamy składniki suche.
Łączymy zawartość obu misek, mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Smażymy na rozgrzanej patelni, z odrobiną oleju na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz