A dziś na obiad była pierś z kurczaka, według Pomysłu na...Winiary. Muszę przyznać że było bardzo dobre, smaczne a panierka z tego najlepsza:). Bo jak wiecie uwielbiam wszystko co czosnkowe:).
Składniki
- Pomysł na...
- 400 g piersi z kurczaka
- jajko
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu
Piersi z kurczaka umyć i pokroić, mniej więcej w trzy centymetrowe paski. Następnie maczać w jajku i panierce. Włożyć na kratkę od piekarnika lub na papier do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec około 20 minut. Mniejszą saszetkę z dipem pomieszać z majonezem i ketchupem. Po wyjęciu z piekarnika piersi polać dipem.
Bardzo smacznie się zapowiadają:)
OdpowiedzUsuńwygladaja ekstra pomimo, ze preferuje raczej naturalne panierki to winiary naprawde daja rade :-)
OdpowiedzUsuńzapraszam do mojego krolestwa:
www.alexandrascuisine.blogspot.com