Gdy zobaczyłam te muffinki na blogu Kraina Rozkoszy Podniebienia, wiedziałam że szybko zagoszczą u mnie na stole:). Wyszły pyszne połączenie mango i białej czekolady jest rewelacyjne.
Składniki
- 125 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 75 g białej startej czekolady + 60 g
- 125 g masła
- 110 g cukru
- 3 jajka
- 400 g mango pokrojonego w kostkę + do ozdoby
- 2 łyżki wiśniówki
- 200 ml śmietany 30%
- listki mięty
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i czekoladą. Masło ucieramy z cukrem i wbijamy jajka. Do masy maślano - jajecznej dodajemy mąkę i całość mieszamy. Na końcu dodajemy mango pokrojone w kostkę i wiśniówkę. Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy w 180 stopniach 25 minut.
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Pozostałą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, a gdy trochę przestygnie dodajemy do śmietany. Śmietanę z czekoladą wkładamy na muffinki i dekorujemy paskami mango i miętą.
Wyglądają bardzo smacznie :D
OdpowiedzUsuńWyglądają fantastycznie :)
OdpowiedzUsuń