sobota, 6 października 2012

Frittata z piersią kurczaka, papryką czerwoną i szczypiorkiem



Z dnia wczorajszego z obiadu została mi pierś z kurczaka, papryka czerwona i szczypiorek, więc na kolację postanowiłam zrobić frittatę. Wyszła bardzo sycąca, i oczywiście podczas wyciągania z patelni mi się rozwaliła:/.


Składniki
- pierś z kurczaka
- pół papryki czerwonej
- pęczek szczypiorku
- 6 jaj
- kawałek sera żółtego




Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę oraz paprykę i podsmażyłam na niewielkiej ilości oleju. W misce zmieszałam jajka ze startym żółtym serem i wlałam na patelnię.  Chwilę smażyłam na ogniu, po czym przełożyłam patelnie do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piekłam około 10 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz