wtorek, 18 marca 2014

Zupa warzywna



Zrobiło się zimno to i zupki lepiej smakują. Tym razem postawiłam na prostą i tanią zupkę warzywną.


Składniki
- mięso (u mnie pół kurczaka)
- 4 marchewki
- 3 pietruszki
- kawałek selera
- cebula
- por
- 5 ziemniaków
- sól
- pieprz w kulkach
- liść laurowy 
- ziele angielskie


Warzywa obieramy i myjemy. Marchewkę, pietruszkę, seler cebulę por - kroimy w kostkę i wkładamy do garnka. Wkładamy mięso i zalewamy wodą. Dodajemy sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie. Stawiamy na gazie i gdy się zagotuje zmniejszamy gaz i gotujemy około 40 minut do miękkości mięsa.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym garnku.
Pod koniec gotowania zupy dodajemy je do garnka.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz