poniedziałek, 10 marca 2014

Penne z sosem z sera pleśniowego i żółtego



Kolejna propozycja na mega szybkie danie z makaronem w roli głównej.


Składniki
- Makaron Penne Czaniecki
- 2 trójkąty sera pleśniowego
- 100 g sera żółtego
- czosnek
-  50 ml śmietanka 18%


Makaron ugotować według wskazań na opakowaniu.
Czosnek przecisnąć przez praskę i włożyć na rozgrzany olej, chwilę podsmażyć i włożyć ser pleśniowy. Poczekać aż się roztopi i dodać śmietankę oraz ser żółty i mieszać. Gdy się rozpuści ser żółty dodać ugotowany makaron wymieszać i zajadać ze smakiem :).

2 komentarze:

  1. Tkie penne zawsze pyszne :)

    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwieeelbiam takie kremowe, serowe sosy! A co tam kalorie :D Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń