niedziela, 29 grudnia 2013

Zupa z głów karpi



Jest to moja ulubiona zupa rybna na którą też czekam cały rok:).


Składniki
- głowy karpia oraz kręgosłup
- marchewka
- pietruszka
- kawałek selera
- sól
- śmietanka słodka 18%
- makaron Czaniecki Krajanka


Głowy karpia i kręgosłup dzień wcześniej obkładamy cebulą.
Następnie wkładamy do garnka głowy oraz obrane warzywa. Gotujemy około godziny. Po tym czasie zupę przelewamy przez sito, głowy karpia wyrzucamy!
Sprawdzamy smak zupy i ewentualnie przyprawiamy do smaku solą, zagotowujemy zupę i dolewamy śmietanki.
Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.

2 komentarze:

  1. Może zechce Pani wziąć udział w naszym konkursie na rybę? Zapraszamy na http://coolinarnie.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja takze robie na wigilie taka zupę ale z grzankami.

    OdpowiedzUsuń