Jest to moja ulubiona zupa rybna na którą też czekam cały rok:).
Składniki
- głowy karpia oraz kręgosłup
- marchewka
- pietruszka
- kawałek selera
- sól
- śmietanka słodka 18%
- makaron Czaniecki Krajanka
Głowy karpia i kręgosłup dzień wcześniej obkładamy cebulą.
Następnie wkładamy do garnka głowy oraz obrane warzywa. Gotujemy około godziny. Po tym czasie zupę przelewamy przez sito, głowy karpia wyrzucamy!
Sprawdzamy smak zupy i ewentualnie przyprawiamy do smaku solą, zagotowujemy zupę i dolewamy śmietanki.
Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.
Może zechce Pani wziąć udział w naszym konkursie na rybę? Zapraszamy na http://coolinarnie.pl
OdpowiedzUsuńJa takze robie na wigilie taka zupę ale z grzankami.
OdpowiedzUsuń