piątek, 6 grudnia 2013

Kotlety z jajek



Bardzo szybka, smaczna a zarazem tania propozycja na obiad. Dla wielbicieli jajek i nie tylko:).


Składniki
- 5 jajek (ugotowanych na twardo)
- jajko
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- bułka tarta + woda


Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub dusimy widelcem. Dodajemy natkę pietruszki, sól, pieprz oraz bułkę tartą pomieszaną z wodą i mieszamy. Łyżką formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

3 komentarze:

  1. Uwielbiam takie kotlety, ale samej nigdy nie chce mi się robić, chętnie poczęstowałabym się Twoimi :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja robiłam je pierwszy raz:)

    OdpowiedzUsuń