Kolejny pomysł na szybkie i smaczne danie z makaronem. Połączenie musztardy i tuńczyka okazało się rewelacyjne:). Przepis ten znalazłam gdzieś w internecie.
Składniki
- 250 g makaronu muszelki Czaniecki
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- puszka tuńczyka w oleju
- 200 g śmietany 18%
- 2 łyżki musztardy (u mnie rosyjska)
- sól
- pieprz
Makaron ugotować według wskazań na opakowaniu.
Na patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Musztardę wymieszać ze śmietaną oraz dodać tuńczyka. Masę przełożyć na patelnię, wymieszać z pozostałymi składnikami i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron włożyć do sosu i wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz