wtorek, 19 listopada 2013

Szarlotka z kaszką



Bardzo dobra szarlotka na bazie kaszki:).


Składniki
- 1 paczuszka kaszki manny błyskawicznej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 i 1/4 szklanki cukru
- 2,5 kg jabłek
- 4 łyżki cukru
- 2 łyżeczki cynamonu
- kostka masła


Kaszkę mannę z proszkiem do pieczenia i cukrem wymieszać i podzielić na 3 równe części.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startych jabłek dodać 4 łyżki cukru i cynamon - wymieszać. Również podzielić je na 3 części.
Warstwami układać kaszkę i jabłka. Na górę zetrzeć masło na tarce.
Piec w 180 stopniach około 45 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz