poniedziałek, 4 lutego 2013

Winiary - testuję



W paczce jaką dostałam od Pani Moniki znalazły się bardzo fajne tak zwane 'gotowce'. Czasami ratują mi życie gdy nie mam czasu zrobić obiadu, a przyznam że są bardzo dobre.


Do zrobienia ryby w sosie śmietanowo - koperkowym potrzebujemy około 500 g ryby, 200 ml śmietany 12%.
Następnie zawartość torebki dokładnie wymieszać z 200 ml śmietanki i 50 ml wody. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym zalać przygotowanym gorącym "pomysłem na..."
Piec w piekarniku w otwartym naczyniu w 200 stopniach około 25 minut.
Możemy do tego użyć ryby mrożonej lub świeżej.






Drugim daniem jakie przetestowałam to danie na grilla ale nie tylko. Pierś z kurczaka w sosie czosnkowym. Do tego dania musiałam dodać mały jogurt naturalny.
Potrzebowałam do tego dania około kilograma piersi. Piersi musiałam zamarynować w sosie czosnkowym, który połączyłam z jogurtem.
A że teraz nie mamy sezonu grillowego więc upiekłam piersi w piekarniku trzymałam je 45 minut w 180 stopniach.
Wszystko ładnie pięknie bo było dobre, ale pierś za bardzo się wysuszyła i była twarda:/, co mnie osobiście zraziło do tego dania.





Kolejnym daniem jakie wypróbowałam są zupy 'jak u mamy'. Powiem szczerze że są przepyszne, w ogóle nie czuć że to zupa z paczki. Są gęste, smaczne godne polecenia.
Do każdej zupy należy dodać pół litra wody zagotować, i gotować na małym ogniu około 8 minut.




2 komentarze:

  1. Tez kiedys sie nimi ratowalam, ale teraz staram sie mocno uwazac na to co maja w skladzie :) Choc sa idealne do ratowania obiadu gdy czasu brak :)

    OdpowiedzUsuń