Bardzo bardzo dobre danie mimo że gotowiec. Bardzo mi smakowało, miało bardzo wiosenne kolory mimo że jesień za oknem:). Polecam z czystym sercem.
Składniki
- Makaronowa Patelnia - Smażona wieprzowina z warzywami
- 250 g wieprzowiny (u mnie karkówka)
- czerwona papryka
- zielona papryka
- 150 g pora
- łyżka oleju
Pokrój mięso w paski, a warzywa w cienkie słupki.
Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oleju, podsmaż mięso około 3 minut, dodaj warzywa i smaż kolejne 3 minuty.
Dodaj pomysł na oraz 300 ml wody, wymieszaj i poczekaj aż woda się zagotuje.
Dodaj suche kluski a następnie gotuj i mieszaj aż do momentu wyparowania wody.
Miałam okazję wypróbować tę makaronową patelnią, ale miałam wrażenie, że dziwnie smakuje. Niby wszystko ok, chociaż jakiś dziwny posmak miała.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuń