Strony

czwartek, 15 listopada 2012

Filet z dorsza zapiekany w piekarniku pod serem mozzarella i pomidorkami koktajlowymi



Kolejna propozycja rybki, tym razem z piekarnika. Muszę przyznać że wyszła wyśmienita, pyszna, ogólnie bardzo bardzo dobra:). Powróciłam z paroma postami, niestety nie mam stałego internetu:/, a dziś jestem u siostry i jak to się mówi korzystam z okazji:). Ale niebawem powrócę z nową siłą i nowymi postami:). Muszę się przyznać że się za Wami i za blogiem stęskniłam.


Składniki
- 2 filety z dorsza Frosta
- sól 
- pieprz
- 4 plasterki sera mozzarella
- 4 pomidorki koktajlowe
- oliwa




Da naczynia żaroodpornego wlałam dwa - trzy centymetry oleju. Filety posoliłam i popieprzyłam, na każdy filet nałożyłam po dwa plasterki sera mozzarella, oraz po dwa pomidorki przekrojone na pół. Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam 20 minut.



2 komentarze: