Mam do Was pytanie i prośbę o pomoc, przekroczyłam limit zdjęć i nie mogę dodać posta:/. Czy mieliście taki problem? I jak sobie z nim poradziliście? Bo ja nie wiem, co mam zrobić, nie uśmiecha mi się płacić co miesiąc:/.
Proszę o pomoc i porady:).
Serdecznie Was pozdrawiam
Monia Gotuje:)
Strony
▼
wtorek, 27 listopada 2012
piątek, 16 listopada 2012
Muffinki z suszoną wiśnią i kandyzowaną truskawką
Kolejna propozycja muffinek tym razem ze wiśnią suszoną i truskawką kandyzowaną. Wyszły wspaniałe nie za słodkie, mięciutkie w środku. W tej wersji można dać owoce suszone jakie się chce co kto lubi.
Składniki
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru w tym 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 1/2 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 100 g suszonych wiśni Skworcu
- około 100 g kandyzowanej truskawki Skworcu
Składniki mokre i suche wymieszać w osobnych miskach. Następnie mokre składniki dodać do suchych. Dodać wiśnię oraz truskawkę i ponownie wymieszać. Piec w 180 stopniach około 20 minut.
Makaronowa patelnia - smażona wieprzowina z warzywami
Bardzo bardzo dobre danie mimo że gotowiec. Bardzo mi smakowało, miało bardzo wiosenne kolory mimo że jesień za oknem:). Polecam z czystym sercem.
Składniki
- Makaronowa Patelnia - Smażona wieprzowina z warzywami
- 250 g wieprzowiny (u mnie karkówka)
- czerwona papryka
- zielona papryka
- 150 g pora
- łyżka oleju
Pokrój mięso w paski, a warzywa w cienkie słupki.
Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oleju, podsmaż mięso około 3 minut, dodaj warzywa i smaż kolejne 3 minuty.
Dodaj pomysł na oraz 300 ml wody, wymieszaj i poczekaj aż woda się zagotuje.
Dodaj suche kluski a następnie gotuj i mieszaj aż do momentu wyparowania wody.
czwartek, 15 listopada 2012
Wątróbka z owocami
Jakiś czas temu z firmy Royal Brand dostałam do testownia wątróbkę z owocami. Muszę powiedzieć że wyszła bardzo dobra nie spodziewałam się takiego efektu, a wręcz się bałam że mi nie będzie smakować. A tu taki efekt:).
Składniki
- około 0,5 kg wątróbki wieprzowej
- szklanka mleka
-Wątróbka z owocami Royal Brand
- 2 łyżki mąki
- sól
- pieprz
Wątróbkę umyłam i zamoczyłam na 15 minut w mleku. Po tym obtaczałam w mące i smażyłam na rozgrzanym oleju. W między czasie wątróbkę z owocami zamoczyłam na 15 minut w wodzie, zalałam tyle aby przykryło przyprawę. Pod koniec smażenia dodałam do wątróbki i smażyłam pod przykryciem 15 minut.
Filet z dorsza zapiekany w piekarniku pod serem mozzarella i pomidorkami koktajlowymi
Kolejna propozycja rybki, tym razem z piekarnika. Muszę przyznać że wyszła wyśmienita, pyszna, ogólnie bardzo bardzo dobra:). Powróciłam z paroma postami, niestety nie mam stałego internetu:/, a dziś jestem u siostry i jak to się mówi korzystam z okazji:). Ale niebawem powrócę z nową siłą i nowymi postami:). Muszę się przyznać że się za Wami i za blogiem stęskniłam.
Składniki
- 2 filety z dorsza Frosta
- sól
- pieprz
- 4 plasterki sera mozzarella
- 4 pomidorki koktajlowe
- oliwa
Da naczynia żaroodpornego wlałam dwa - trzy centymetry oleju. Filety posoliłam i popieprzyłam, na każdy filet nałożyłam po dwa plasterki sera mozzarella, oraz po dwa pomidorki przekrojone na pół. Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam 20 minut.