Strony

niedziela, 9 czerwca 2013

Ricotta z miodem, miętą, syropem różanym i słonecznikiem



Została mi w domu ricotta i postanowiłam zrobić z niej deser. Połączenie ricotty mięty i syropu różanego okazało się strzałem w dziesiątkę. Wyszło bardzo bardzo dobre. Przepis ten znalazłam gdzieś w internecie.


Składniki
- 250 g ricotty
- łyżka syropu różanego Anielskie Przysmaki
- kilka listków mięty
- 4 łyżki uprażonego słonecznika
- 4 łyżki miodu Anielskie Przysmaki


Ricottę wymieszać z syropem różanym, oraz z posiekanymi listkami mięty. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Do kieliszków nakładać ser, posypać słonecznikiem i polać miodem. Podawać od razu po zrobieniu.




Zapraszam na stronę Anielskich Przysmaków!!!

1 komentarz: