Strony

sobota, 22 września 2012

Papryka faszerowana mięsem mielonym - zapiekana w piekarniku



Dawno się zanosiłam, aby zrobić papryki faszerowane, aż w końcu dostałam w rozsądnej cenie paprykę:). I dziś oto na obiadek były papryczki:). Danie wyszło bardzo, bardzo dobre a zarazem sycące. Mam jeszcze jeden pomysł na faszerowane papryki, ale na razie o tym cicho sza:).




Składniki
- 3 czerwone papryki
- 0.5 kg mięsa mielonego
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- przecier pomidorowy
- kawałek żółtego sera
- papryka ostra
- curry
- sól
- pieprz


Papryki umyła, odcięłam górę i wydrążyłam delikatnie. Na patelni podsmażyłam czosnek i cebulę po chwili dodałam mięso. Smażyłam około 10 minut, mięso przyprawiłam i pod koniec smażenia dałam przecier pomidorowy. Po usmażeniu wkładałam mięso do papryki. Wierzch posypałam startym żółtym serem. Zapiekłam w piekarniku około 20 minut.








3 komentarze:

  1. Uwielbiam! Z piekarnika jeszcze nie jadłam, do tej pory u nas były duszone :D Muszę wypróbować Twój sposób :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wypróbowane i wyszły świetnie !

    OdpowiedzUsuń