Strony

czwartek, 1 maja 2014

Zupa krem z pora



Ostatnio zakochałam się w zupach, gdzie prym wiedzie por, po prostu się w nim zakochałam. A najbardziej smakuje mi krem z niego. Jest mega szybki w przygotowaniu i przepyszny.


Składniki
- 4 pory
- 1 marchewka
- litr bulionu
- sól
- pieprz
- 2 serki topione kremowe
- grzanki z chleba


Pora, marchewkę myjemy i oczyszczamy z pora zostawiamy białą część. Następnie kroimy pora wzdłuż na pół i kroimy w talarki a marchewkę w kostkę. Wrzucamy do garnka i podsmażamy na maśle przez około 5 minut. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu około 15 - 20 minut. Po tym czasie miksujemy blenderem i dodajemy serek topiony, czekamy aż się rozpuści, jak zostaną grudki sera to ponownie blendujemy.
Na patelni na rozgrzanej oliwie robimy grzanki. Stary chleb kroimy w kostkę i podsmażamy.
Podajemy razem zupą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz