Strony

niedziela, 10 marca 2013

Muffinki bananowe z migdałami i gorzką czekoladą



Kolejne muffinki tym razem bananowe z dodatkiem migdałów okazało się strzałem w dziesiątkę. Bardzo mi one zasmakowały. Przepis ten znalazłam na blogu Mops w kuchni.


Składniki
- 2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- jajko
- szklanka oleju
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 50 g płatków migdałowych
- 5 bananów


Mieszamy osobno składniki suche i mokre, następnie łączymy je ze sobą.
Banany rozgniatamy, czekoladę kroimy na małe kawałki i wrzucamy do ciasta i jeszcze raz mieszamy.
Ciasto przekładamy do papilotek, pieczemy w 200 stopniach, około 20 - 25 minut.



2 komentarze: