Strony

środa, 23 stycznia 2013

Ciasto francuskie 'na ostro'



Gdy w paczce od Frosty dostałam ciasto francuskie to bardzo się ucieszyłam, ponieważ aż wstyd się przyznać ale jeszcze nigdy go nie używałam. Za zwyczaj bałam się, że nie będę potrafiła zrobić, że coś mi nie wyjdzie a to takie proste i szybkie w przygotowaniu:). No ale cóż uczymy się całe życie.


Składniki
- opakowanie ciasta francuskiego Frosta
- 2 opakowania sera camembert
- dżem z borówek czerwonych
- jajko + woda


Każdy płat cista francuskiego rozwałkowałam, po czym wycinałam kwadraty. Na każdy kwadrat na środek wkładałam kawałek sera a na to dżem. zawijałam cztery rogi, i smarowałam jajkiem i odkładałam na blaszkę. Piekłam w 200 stopniach około 15 - 20 minut.



1 komentarz: