Strony

sobota, 20 października 2012

Filet z morszczuka w panierce z bułki tartej i sera żółtego




Była u mnie przez parę dni siostra z dziećmi i wypróbowałyśmy rybki, które dostałam do testowania. Rybka bardzo nam smakowała, była soczysta, dobra, świeża. A co nam się najbardziej podobało to to, że się nie rozpadała podczas smażenia jak to się niestety często zdarza. Filetów ja nie odmrażałam, można smażyć zamrożone.


Składniki
- 4 filety z morszczuka Frosta
- jajko
- bułka tarta
- ser żółty starty na tarce
- sól
- pieprz
- sok z limonki




Filety wyciągnęłam z zamrażalnika, skropiłam je sokiem z limonki i posypałam do smaku solą i pieprzem. Ser                       żółty starałam na tarce o małych oczkach i dorzuciłam do bułki tartej. Rybę maczałam w jajku i bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju.



1 komentarz: