Strony

środa, 26 września 2012

Papryka faszerowana pastą jajeczną



Bardzo lubię pastę jajeczną, ale dość rzadko ją robię, pewnie dlatego że jest z majonezem:). Lubię jeść pastę łyżeczką lub jako obkład na chleb, ale to pierwsze zdecydowanie bardziej:).


Składniki
- 8 jajek
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki musztardy Dijon Develey
- pół słoiczka majonezu
- sól
- pieprz
- dwie papryki




Jajka gotuję na twardo po czym studzę w zimnej wodzie, obieram ze skorupki i kroję na mniejszą kostkę. Szczypiorek siekam i dodaję do jajek. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dodaję dwie łyżki musztardy i majonez i wszystko razem mieszam. Po zrobieniu pasty nakładam ją do wcześniej wydrążonych i oczyszczonych papryk.






Musztarda Dijon Develey - bardzo bardzo dobra. Ostra, ale zarazem trochę słodkawa takie musztardy uwielbiam. Wywodzi się z Francji. Muszę przyznać iż pierwszy raz miałam okazję ją spróbować i się zakochałam w tej musztardzie:).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz