Strony

wtorek, 24 lipca 2012

Kawa mrożona z mlekiem skondensowanym i wodą mineralną



Zaczęły się upały więc zaczęłam robić kawy mrożone. Lubię je, aczkolwiek pierwszy raz sama je robię w tym roku właśnie.


Składniki
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 50 ml mleka skondensowanego słodzonego
- 200 ml wody lekko gazowanej
- 50 ml zimnego mleka
- parę borówek




Do blendera wlewamy mleko skondensowane, wodę, mleko, sypiemy dwie łyżeczki kawy i miksujemy przez około 2 minuty. Ja do środka wrzuciłam jeszcze trochę borówek. Kawa jest bardzo dobra i bardzo słodka dzięki mleku skondensowanemu.



2 komentarze:

  1. Ciekawy przepis, nigdy nie pomyślałabym, aby połączyć kawę z wodą gazowaną. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. pomysl ciekawy :) ale przeciez woda sie wygazuje w blenderze ... woec po efekcie nici :)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń